Home page
Haber Menüsü


Dedelek: Ecevit popülizm yapıyor
ANAP’lı İbrahim Yaşar Dedelek, Başbakan Bülent Ecevit’in Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ilgili “popülist bir politika eğilimi içine girdiğini” öne sürdü. Dedelek, siyasi popülizm yapmayacaklarını ve yaptırmayacaklarını söyledi.
Ankara
AA
9 Kasım— ANAP Grup Başkanvekili İbrahim Yaşar Dedelek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Bolu-Abant’ta yaptıkları toplantı sonrasında hazırladıkları raporun kamuoyu tarafından ciddiye alındığını ve heyecan yarattığını bildirdi. ANAP’ın, yaşanan sıkıntıların çözümü için gayret içinde olduğunu kaydeden Dedelek, ancak vatandaşların “ekonomi niye iyi gitmiyor?” sorusu karşısında “ekonomi DSP’nin elinde” dediklerinde, “Siz hükümette değil misiniz?” diye eleştirildiklerini de söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’de siyasetin yıllardır popülizm olarak yapıldığını ifade eden Dedelek, bu siyaseti ortadan kaldırma noktasında samimi çevrelerin Meclis’ten ciddi beklentiler içine girdiğini bildirdi.
        Krizden menfaat ümit edenlerin olabileceğini kaydeden Dedelek, “Bunları doğal karşılıyoruz. Ama bizim Türkiye’yi ayağa kaldırma, refah ve mutluluk düzeyine çıkartma mücadelesini birlikte verdiğimiz ortaklarımızın ANAP’ın önlem paketini açıkladıktan sonraki tutum ve davranışını anlayamıyoruz ve bu tutumlar bizi şaşırtıyor” dedi.
       
“SOKAĞA ATMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCE YOK”
       Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve DSİ’nin Bölge Müdürlükleri’nin birleştirilmesi konusunda koalisyonu oluşturan partilerin liderlerinin karar aldığını bildiren Dedelek, şöyle konuştu:
        “Hal böyle iken Başbakan dün grup toplantısında Köy Hizmetleri’ni vermeyeceği, köye hizmetin buralarda olacağı yönünde ifadelerle popülist bir politika eğilimi içine girmiştir.
        Biz köylünün içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak için çok hassas davranırız. Geçmişti dünyada uygulanan taban fiyatın üç katını veren, köye telefon, kapalı devre çeşme suyu, asfalt yolu getiren ANAP’tır. Türkiye büyüme ve gelişme açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bugün verimliliği düşmüş ve devletin sırtına külfet olmuş kuruluşlar vardır.
        Biz Köy Hizmetleri’nin elemanlarını sokağa atarak, devleti kar ettirme gibi bir düşünce içinde değiliz. Bizim hükümet protokolümüzde de yerel yönetimlerin yetkilerini artırıcı yasal düzenlemelerin yapılacağı ifade ediliyor. Biz Türkiye’yi merkezi yönetimden kurtarmaya çalışıyoruz.”
       
“O GÜN KÖPRÜYE ‘HAYIR’ DİYENLER”
        Türkiye’de “bire üç, üçe beş” verme döneminin bittiğini, yaşanan krizin ANAP’a çok şey öğrettiğini anlatan Dedelek, sözlerini şöyle sürdürdü:
        “Bu kriz bize çok şey öğretmiştir. Ancak krizden hisse alamayanlar, bunun farkında olmayanlar Türkiye gerçeğini bilmeyenlerdir ya da Türkiye’ye karşı hıyanet içinde olanlardır.
       ANAP olarak değişimin önderiyiz. Özal’ın başlattığı hizmetleri devam ettirme noktasında azimle yolumuza devam ediyoruz. Bize kimse siyasi popülizm yaptıramaz, yaptıramayacak. Doğru bildiğimiz gerçekleri halkla paylaşmak için bugün mücadele veriyoruz”
        İstanbul Boğazı’nda, zamanında takacılar ve mandacıların araba vapurunu taşladıklarını, Boğaz köprüsünün yapılmasından sonra bazılarının da “Köprüye hayır” dediklerini anımsatan Dedelek, “O gün (köprüye hayır) diyenler de mandacılar, takacılardan farklı değildir. Bugün bizim bu büyük düşüncemize (hayır) diyenler de araba taşıyan mandacılardır ve o düşüncenin bugünkü devamıdırlar, her kim olursa olsunlar...” dedi.
       
İÇİŞLERİ GÜÇLENİR İDDİASI
       Bir gazetecinin, “DSP, Köy hizmetleri kapatıldıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nın çok güçleneceğini belirterek, bakanlıkların yeniden tanzimini istiyor. Siz ne dersiniz?” sorusuna, Dedelek, “Düşünülebilir. Genel başkanlar arasında konuşulabilir. Bu düşünceler dar düşüncelerdir. Ancak DSP’nin böyle bir düşünce içinde olacağını zannetmiyorum” karşılığını verdi.
        Yaşar Dedelek, ANAP olarak siyasi şov yapmadıklarını, Türkiye’nin önünü açacak projeler geliştirmek için uğraştıklarını anlattı. DSP ve MHP’nin de bir yerlerde toplanarak ülke sorunları konusundaki görüşlerini belirten raporlar hazırlaması gerektiğini kaydeden Dedelek, “Bu raporları getirsinler, üst üste koyalım. Hangisi memleketin önünü açacaksa biz ANAP olarak ona varız” dedi.
       
“HÜKÜMETİ BOZMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
        Dedelek, bir başka soru üzerine koalisyonu oluşturan partiler arasında sıkıntı olabileceğini, ancak bunların tartışılarak aşılacağını belirtti. Dedelek, yeni hükümet peşinde konuşanların hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.
        “Köy hizmetleri konusunda Ecevit geri adım atmazsa tavrınız ne olur?” sorusu üzerine Dedelek, “Biz Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyuyoruz. Bu olmadı diye kimseye küskünlük duyacak halimiz yok. Tartışa tartışa doğruyu bulacağız. Hükümeti bozmadan normal zamanına kadar yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu hükümetin alternatifi yoktur. Hükümete ya da Türk halkına küskünlüğümüz olamaz” dedi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları