Home page
Haber Menüsü


Rumsfeld:Türk hükümeti karar verecek
ABD Savunma Bakanı, Afganistan operasyonuna destek verecek 90 kişilik Türk birliğinin nasıl konuşlandırılacağına, Ankara’nın karar vermesi gerektiğini söyledi. Rumsfeld, “Türkiye her zaman ABD’yi destekledi” dedi.
Washington
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    2 Kasım—  Pentagon’da dün düzenlenen brifingde, Genelkurmay Başkanı Myers’la Afganistan harekatını değerlendiren ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, karaya daha fazla asker indirmeyi planladıklarını söyledi. Donald Rumsfeld, hava koşullarının zorlaşmasına rağmen, operasyonda görevlendirilmeyi bekleyen ekipler olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin Afganistan’a asker göndermesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan ABD Savunma Bakanı, Ankara’nın her zaman Washington’ın yanında yeraldığını söyledi. Rumsfeld, “Türk askerlerinin nasıl konuşlandırılacağına, Türk hükümeti karar vermeli” dedi.  

   
 
       
    MSNBC News Büyükelçi Pearson: Türkiye'ye minnettarız
MSNBC News İsmail Cem: Bu Türkiye'nin de savaşı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Afganistan’a daha fazla asker gönderileceğini belirtti. Rumsfeld, Afganistan’daki savaşın çok yavaş sürdüğü yolundaki eleştirileri reddederek, İkinci Dünya Savaşı’nı örnek gösterdi ve henüz savaşın başında olduklarını söyledi. Terörizm ile savaşta hemen zafer ve başarı olasılığı olmadığını belirten Rumsfeld, “Bugün 1 Kasım ve bildiğiniz gibi şu anda Dünya Ticaret Merkezi’nin enkazından halen dumanlar yükseliyor” dedi.
  CHP’nin feraseti
"Diyarbakır Misak-ı Milli sınırları içindedir ama Türkiye Ankara’dan idare edilir."
Verheugen’in Diyarbakır ziyaretine yönelik bu eleştiri kimden dersiniz? MHP’nin, BBP’nin, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün günahını almayın. Bu açıklama CHP’nin... Grupbaşkanvekili Haluk Koç herkesten önce davrandı ve demeci patlattı: "Kürdü, Çerkezi, Lazıyla Türkiye bir bütündür."
Yaşasın. İşte CHP’den beklenen feraset! Bir sorunun çözümüne somut katkı ancak bu kadar sağlanabilir. Kutlamak lazım... Kimi partililer, Kıbrıs tartışmaları sırasında gerçekleşen meşhur ATO toplantısına ülkücü, aydınlıkçı ittifakına CHP’nin yanlışlıkla katıldığını savunuyorlardı.
Haluk Koç’un bu son demeci ortada hiç bir yanlışlık olmadığını gösteriyor. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, sorunların barışçı çözümü konusunda ne kadar samimiyetsizse, "teröre karşıyız" açıklamaları ne kadar gerçek dışıysa, Haluk Koç ve dolayısıyla CHP’nin görüşleri de barışçı çözümden o kadar uzak.
Birilerinin terörü yeniden canlandırmaya çalıştığı, atılan önemli adımları suistimal etmeye çalıştığı bir dönemde, sosyal demokrat bir partinin herhalde "Türkiye bir bütündür"den başka söyleyecek sözü de olmalı.
CHP yönetimi "Medya bizi AB'ye karşı, tutucu bir parti gibi göstermeye çalışıyor" diye şikayet etmekte ne kadar haklı, takdiri sizin.

       Rumsfeld, karaya daha fazla asker indirmeyi planladıklarını açıkladı. ABD Savunma Bakanı, Afganistan’a gitmeye hazır ekiplerinin olduğunu söyledi. Rumsfeld, bir soru üzerine, gidecek olan askerlerin, şu anda Afganistan’da bulunan ekiplerin üç-dört katı fazla sayıda olduğunu belirtti.
       
YENİ EKİPLER YOLA ÇIKIYOR


       Yeni ekiplerin bir kaç gün içinde Afganistan’a doğru yola çıkacağını söyleyen Rumsfeld, bu ekiplerde Kuzey İttifakı’na yardım edecek görevlilerin yanı sıra özel birlik askerlerinin de bulunacağını vurguladı.
       
Türk askeri Afganistan’a gidiyor

       Harekatın şu ana kadarki döneminde başarılı olduğunu savunan ABD Savunma Bakanı Rumsfeld, Afganistan’a yönelik askeri harekatta önemli ilerlemeler kaydettiklerini, Taliban’a zarar verdiklerini ve Taliban rejimine karşı savaşan muhalif güçlere yardım ettiklerini belirtti.
       
RICE: RAMAZAN’DA DURMAK YOK


        Öte yandan ABD Başkanı Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, Afganistan’a yönelik askeri operasyonun Ramazan ayında durmayacağını belirtti.
       Mısır, Endonezya ve Pakistan’ın Ramazan ayında bombardımanın durması yönündeki çağrılarına yanıt niteliğinde bir açıklama yapan Condoleezza Rice, ABD’nin harekata devam etmeyi planladığını söyledi.
       Rice, ‘Karşımızda sürekli olarak savaşılması gereken bir düşman var. Savaşa ara vermeyi göze alamayız’ diye konuştu.
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları